چگالی آلومینیوم تنها یک سوم آلومینیوم است و آلیاژهای مستحکم آن قابلیت تحمل پیچش و تامین الزامات سختی اجزای خودرو را دارند. با این وجود ماده خام آلومینیوم از استیل گرانتر است و این مسئله علت اصلی آن است که برای مدت زمان زیادی از آلومینیوم تنها در ساخت برخی قطعات خودرو استفاده میشد[۲۶].
یکی از مزایای برجسته آلومینیوم در برابر استیل مقاومت خوردگی در حالت بدون پوشش در آلیاژهای سری 5000 و 6000 است. استیل برای افزایش دوام در رنگکاری نیازمند پوشش روی است. که این مورد برای آلومینیوم ضروری نیست زیرا پیوند آلومینیوم و اکسیژن در مجاورت هوا منجر به ایجاد لایه اکسیدی بسیار نازک اما کاملا چسبنده در سطح آلومینیوم میشود. این ویژگی میتواند حتی خاصیت خود ترمیمشوندگی به آلومینیوم بدهد. همین امر موجب شده تا خودروهای ساخته شده با آلومینیوم دوام بیشتر و احتیاج کمتری به تمهیدات محافظت در برابر خوردگی داشتهباشند . از اینرو پیشنهاد میشود خودروهایی که در شرایط نامساعد جوی مورد استفاده قرارمیگیرند مانند خودروهای آفرود و نظامی از قطعات آلومینیومی بیشتری ساختهشوند.بااینوجود، انواع عملیات سطحی و لایههای پرایمر میتوانند قابلیت شکلپذیری و کیفیت سطحی آلومینیوم را افزایش دهند بگونهای که دیگر نیاز به الکتروکوتینگ نداشتهباشند[۲۵][۲۹].
از دیگر مزایای آلومینیوم میتوان به بهبود ایمنی خودرو در کنار کاهش وزن اشاره کرد. پژوهشی نشان داده که استفاده از ورقهای آلومینیوم 5754NG در ضربهگیر خودرو که نقش ایمنسازی آن در برابر تصادف را دارد منجر به کاهش 3.3 پوندی وزن این قسمت و افزایش 38 درصدی بازده مدیریت انرژی ویژه تصادف شدهاست[۲۶].
یکی دیگر از مسائل مطرح در صنعت خودروسازی، قابلیت بازیافت اجزا خودرو پس از پایان عمر مفید آن است. با وجود اینکه فرایند تولید آلومینیوم CO2 بیشتری نسبت به استیل ایجاد میکند اما بازیافت آلومینیوم حدود یک چهارم بازیافت استیل گاز CO2 ایجاد میکند.